• 01
  • feb

Verhuur je tweede huis

Je spullen pakken, alles achterlaten en opnieuw beginnen aan de Costa Blanca in Spanje. Het is voor veel mensen die op zoek zijn naar een huis nog een brug te ver. Ze werken vaak nog in Nederland, of hebben er soms kinderen en kleinkinderen. Daarom willen ze niet altijd emigreren, maar lonkt Spanje wel als het gaat om het kopen van een tweede huis.

Om dan uit de kosten te komen kan het interessant zijn om een huis te kopen dat ook geschikt is om te verhuren. Op die manier kun je er een aantal maanden per jaar zelf in wonen. De rest van het jaar kan het worden verhuurd. De Costa Blanca is een erg populaire bestemming, zowel in het hoog- als in het laagseizoen. In de zomervakanties zijn het vooral de families en gezinnen uit heel Europa die deze kant op komen. In de winter zijn er altijd pensionado’s die een aantal maanden aan de één van de costa’s willen doorbrengen. Voor u een mooie gelegenheid om uit de kosten te komen en om er zelfs nog een leuke bijverdienste aan over te houden. Ook is het een prettig idee dat uw huis niet maandenlang leeg staat.

Omdat u zelf in Nederland of België woont moet de verhuur goed geregeld zijn. Gasten die overkomen moeten kunnen in- en uitchecken, er moet een sleutelservice zijn (iemand die zorgt dat de bezoekers erin kunnen) en het huis moet worden schoongehouden. Een klusjesman ter plaatse kan kleine reparaties direct uitvoeren en service verlenen als dat nodig is. Om dit allemaal te regelen is het raadzaam om een goede beheerder te kiezen.

Het is mogelijk om voor een groot verhuurbedrijf te gaan, maar wij proberen dit persoonlijker aan te pakken. Zeker in het hoogseizoen is het fijn als dit allemaal goed geregeld is omdat nieuwe bezoekers vaak alweer staan te trappelen om erin te mogen.

Cleanique author

Plaats een reactie